Hittade en skadad hackspett    18 Jul 2013 zikke
 

dag 1- knappt kontaktbar
dag 2 äter med spruta. Dag 3 äter ur sked men fortfarande vingligt och hamnar på rygg ibland. Dag 3 äter ur sked men fortfarande vingligt och hamnar på rygg ibland. dag 4 vägrar äta ur sked, men äter själv. dag 5 flyttas till stor papegojbur och börjar klättra, men ramlar ner i bland. Klarar ej att sitta på pinne utan problem.Börjar putsa fjädrarna. dag 6. börjar flaxa lite och klättrar bättre. försöker flyga och det fungerar bättre. dag 7 flyger lite i buren och äter som hela tiden bra. Pigg och aktiv. Dag 8 flyttar ut i voljär som jag fick bygga snabbt på 5 kvm. Flyger riktigt bra och letar mat som jag gömt. Pigg hela dagen och äter bra. Tog sitt 1:a bad och börjar se fin ut. Dock kryper den in i en låda och sover på trasan som vanligt. För varje dag har den blivit bättre och dessutom mer skygg och rädd för mig. Snart ska den släppas och jag är mycket glad över det beslut jag tog även om det är emot lagen. Fågeln har kostat med mycket oro, pengar och tid men den är värd allt då den är en riktig kämpe och jag är övertygad att allt kommer bli bra. Har sett förbättringar varje dag och det var det som gav mig mod att ge den en chans. Ser den nu som helt återställt fysiskt.
Släppte ut den efter 11 dagars vård och fick se den flyga iväg upp i en stor gran där den genast började och hacka och putsa sig. Fortsätter att stödmata ute ifall den kommer tillbaka pga. matbrist vilket jag betvivlar då den känndes mycket stark och bra form. Måste säga att jag är otroligt imponerad av denna lilla kämpe som så snabbt blev bra och åt upp sig till toppform.

 

  Nu har rådjuren fått kid.    28 May 2010 zikke
 

Tar med kameran och ser ut genom köksfönstret. Där under en buske ligger denna lilla krabat och jag tar några kort inifrån. Har bilen parkerad 3-4 meter i från busken så det blir att ta en annan till jobbet. Kiden reser på sig, men står väldigt vingligt. Den ligger sedan och trycker då troligen mamman inte är långt borta. Vi låter den ligga utan att störa.